Cum să vă curățați corect urechile

Ar trebui să vă curățați urechile?
Ceara se acumulează în urechile sănătoase. Acest lucru provoacă disconfort pentru mulți, așa că încearcă să le curețe cât mai atent posibil. Și degeaba. Sulful protejează blocarea ceară a urechii / Mayo Clinic canalul urechii și urechea internă de uscare și pătrunderea apei, este un lubrifiant excelent. Datorită mediului acid, sulful previne înmulțirea bacteriilor și ciupercilor și, de asemenea, protejează împotriva prafului și insectelor, îndepărtează celulele moarte din ureche.

În canalul Yod Telegram, Lifehacker vorbește despre sănătate pe baza cercetărilor oamenilor de știință. Totul pentru a nu pierde simptomele periculoase, cumpărați medicamente care funcționează și aveți grijă de voi în mod corespunzător. Abonati-va!

În mod normal, este produs de S.V. Morozov. Ceară: probleme actuale de normă și patologie în practica clinică / Jurnalul medical rus este de numai 15-20 de grame pe lună, iar în timpul mestecării se deplasează blocajul de ceară / Clinica Mayo către auriculă, astfel încât curățarea suplimentară nu este de obicei necesară pentru canalul urechii.

Dar uneori urechile încep să mâncărime. Acest lucru se poate întâmpla dacă există mai mult sulf. De exemplu, din cauza bolilor de piele și a infecțiilor canalului urechii. Dar mai des – din cauza iritației constante în timpul curățării mecanice cu tampoane de bumbac și alte obiecte. Prin urmare, este important să începeți să vă curățați urechile în mod corespunzător, să vă monitorizați cu atenție starea și, dacă problema persistă, contactați un medic otorinolaringolog.

Cum să curățați corect urechile cu un dop de ceară suspectat
dopul de sulf poate bloca parțial sau complet canalul urechii.